De autorit voor de ontlener

 • Reserveer een auto

  Auto nodig? Ga naar de deelkalender op onze website. Daar zie je heel overzichtelijk welke auto’s op dat moment beschikbaar zijn. Kies een wagen, duid de uren aan waarop je hem nodig hebt, en bewaar. Er wordt automatisch een mailtje gestuurd naar de eigenaar ter goedkeuring. Je reservering is nu voor iedereen zichtbaar. Dégage stuurt je na goedkeuring een bevestigingsmail.

 • Contacteer de eigenaar

  Samen spreken jullie plaats en uur af voor de overhandiging van de sleutel.

 • Haal de auto en sleutel op

  Ga langs bij de eigenaar, hij/zij geeft je de sleutel mee en zegt waar de wagen staat. Is het de eerste maal dat je met een bepaalde wagen rijdt, voorzie dan wat extra tijd voor uitleg van de eigenaar. Dat is vooral nuttig bij auto’s met afwijkende systemen, zoals een hybride aandrijving of automatische versnellingsbak. Check ook het logboek van de wagen. Daarin staan eventuele mankementen of schade vermeld.

 • Breng de wagen terug

  Vul het gebruikersformulier aan met jouw gegevens, de datum en het aantal gereden kilometers. Is de tank voor minder dan de helft gevuld, dan wordt je geacht bij te tanken. In dat geval vul je ook die gegevens in. Het tankbonnetje neem je mee naar huis. Parkeer in de buurt, bezorg de sleutel terug en laat de eigenaar weten waar de auto staat. Bij schade, laat zeker de eigenaar iets weten.

 • Vul het reservatiesysteem aan

  Indien je getankt hebt, kan je het bonnetje thuis inscannen of je neemt een foto en dit upload je achteraf in het reservatiesysteem. Ook het aantal gereden kilometers voer je hier na afloop in. Dit op tijd invullen is belangrijk opdat de afrekeningen vlot verlopen.

 • Betaal je ritten

  Om de drie maanden krijg je van Dégage een overzicht van al jouw ritten en de totaalprijs (rond 20 april, 20 juli, 20 oktober en 20 januari). Daarvan worden je ingediende tankbonnen afgetrokken. Het restant betaal je, en klaar is kees. Een overzicht van de kilometerprijzen vind je hier.