Is mijn eigen auto wegdoen haalbaar?

Is mijn eigen auto wegdoen haalbaar?

Blog van Sara Borremans uit Halle

Is mijn eigen auto wegdoen haalbaar?

Dat was dé vraag die ik mezelf stelde in 2014. Hij stond steeds vaker stil, maar als ik hem nodig had dan was het stantepede…

Toen ik een derde keer een rondje ging rijden om te zorgen dat hij nog zou starten mocht het echt wel veranderen. Ik besloot mijn auto weg te doen. Mijn moeder woont bij ons in de buurt en met haar heb ik toen een Google Agenda aangemaakt om haar auto te delen. Een paar maanden later hoorde ik over autodeelsystemen. Gezien er bij Dégage geen vaste abonnementskosten zijn, besloot ik mij aan te sluiten.

Mijn vrees toen ik de auto verkocht bleek totaal overbodig. We konden het best wel stellen met de bedrijfswagen van mijn man. In de eerste jaren dat ik lid was heb ik amper een auto geleend.

Zodra iedereen weet dat er een auto minder is, regelt er veel zich vanzelf. Vrienden stellen een lift voor, hobby’s van de kinderen vinden plaats binnen een perimeter die ze zelf te voet kunnen bereiken, … Bovendien liet het me inzien hoe goed het centrum van Halle met het openbaar vervoer wordt bediend. 6 treinen per uur naar Brussel. Om nog te zwijgen van het aanbod bussen! Vaak ben ik sneller met openbaar vervoer dan met de auto.

Het voordeel van geen auto meer hebben is dat ik heel vaak samen in de auto zit wanneer we op uitstap zijn met vriendinnen. De uitstap wordt er niet langer van, wel gezelliger!

Het boeken van een auto gaat altijd vlot. Zelfs 2 dagen vooraf, al moet je dan soms al eens iets verder stappen om er eentje te kunnen gebruiken.

Tussen de aangeboden auto’s zit van alles en voor elke gelegenheid wat. Als je zelf een auto koopt moet je denken aan zitplaatsen, kofferruimte, een trekhaak als optie toevoegen … en tegelijk wil je vooral zo klein mogelijk om makkelijk te parkeren. Met Dégage kan ik dat allemaal terugvinden!

Kortom: heel wat te winnen bij autodelen! Zeker overwegen!