Dégage autodelen tijdens Covid 19

Af en toe krijgen we vragen van onze leden m.b.t. Covid 19-maatregelen. Deze situatie is voor iedereen nieuw, ook voor Dégage. Met onderstaande richtlijnen willen we onze leden geruststellen:

Draag een mondmasker tijdens sleuteloverdracht.
2 uitgestrekte armen, dat is alvast een anderhalve meter. Lukt het houden van deze afstand niet, draag zeker een mondmasker.

Het stuur ontsmetten?
Je zou de auto wat kunnen vergelijken met het winkelwagentje van de supermarkt. Het is zeker niet altijd mogelijk om het stuur te ontsmetten. Ook vragen we de eigenaars niet om de auto van ontsmettingsalcohol te voorzien (o.w.v. praktische en veiligheid). Voel je je veiliger als het stuur is ontsmet? Zorg dan zelf voor wat alcohol en een doekje. Onderzoek heeft gelukkig aangetoond dat besmetting via oppervlakken laag is.

Basisregels
Bij Dégage volgen we graag de algekende basisregels. De meest recente info vind je steeds op www.info-coronavirus.be.

  • Houd een veilige afstand van anderen (min. 1,5 meter), ook als jij en de andere gezond lijken te zijn
  • Draag een mondmasker als je geen fysieke afstand kunt bewaren
  • Was regelmatig uw handen.
  • Blijf thuis als je je zich ziek voelt.

Het voorbije jaar heeft duidelijk aangetoond dat Covid 19 geen of weinig invloed heeft gehad op de cijfers van autodelen. Hoe zeer we het openbaar vervoer aanprijzen, soms kan een deelauto in deze tijden zelfs een alternatief betekenen. Reizen met een deelauto is een effectieve manier om afstand te bewaren en je risico op infectie door coronavirusmoleculen in de lucht te verkleinen.