Dégage! Fietsdelen

Een plooifiets op de trein?
Een bakfiets voor je boodschappen?
Een tandem om je nichtje mee te nemen?
Een elektrische fiets om iets verder te gaan?
Een buggy-fietskar, heb je daar al van gehoord?

Kan jij af en toe een bak-, trek- of plooifiets gebruiken? Al dan niet elektrisch. Of wil je graag jouw eigen kwaliteitsvolle fiets op een veilige manier delen met jouw buren? Dan is Dégage Fietsdelen iets voor jou!

 

De slimme verplaatsing

Korte afstanden zijn perfect met de fiets te doen. Daarom biedt Dégage een alternatief voor de (gedeelde) auto aan. Op het deelplatform kan je speciale fietsen van onze leden gebruiken: bakfietsen en fietskarren om vrachten of kleine kinderen te vervoeren in de buurt, snelle elektrische fietsen voor iets langere afstanden, mountainbikes en tandems, en vouwfietsen voor gecombineerde verplaatsingen met de trein.

Aan de ene kant is er veel vraag naar speciale fietsen, maar mensen aarzelen om er een te kopen omdat het een grote investering is voor vaak occasionele verplaatsingen. Aan de andere kant beschikken heel wat mensen over een bakfiets die intensief werd gebruikt toen de kinderen klein waren, maar die nu het grootste deel van de tijd op stal staat. Die twee groepen worden via Dégage Fietsdelen met elkaar verbonden.

Kom naar onze infosessie en word lid!

Kom naar onze infosessie en leer Dégage kennen. We leggen je alles haarfijn uit en je kan hier terecht met al je vragen. In tussentijd kan je al heel wat informatie vinden over het lenen en aanbieden van een fiets op onze website.

Al lid van Dégage?

Goed nieuws! Je kan ook gewoon alle fietsen gebruiken. Wil je graag jouw fiets delen met de buurt? Stuur een mailtje naar fietsdelen@degage.be en we nemen contact op om de formaliteiten te regelen.