Moskee promoot autodelen

Moskee promoot autodelen

 Schepen Filip Watteeuw, Karel Lootens (vooraan), Brahim Lagzaoui en Jeffrey Matthijs bij een van de deelauto′s. (copyright Yves Masscho)

Schepen Filip Watteeuw, Karel Lootens (vooraan), Brahim Lagzaoui en Jeffrey Matthijs bij een van de deelauto′s. (copyright Yves Masscho)

Te vaak zien we vandaag dat autodelers eenzijdig zijn qua profiel. Nu bereiken we in Vlaanderen vooral blanke hoogopgeleide tweeverdieners en dat moet anders. Daarom roepen wij samen met Autodelen.net de hulp in van de moskee aan de Elyzeese Velden om ook de moslimgemeenschap warm te maken voor autodelen. Zij geven informatie over onze infovergadering tijdens het vrijdaggebed. Brahim Laghzaoui, bestuurslid van de moskee, is zeer enthousiast. “Milieu en bezuinigen zijn heel belangrijk vanuit ons geloof. Helaas zien we nog te veel bij jongeren dat het elk voor zich is, en dat ze nog te veel belang hechten aan hun wagen. We moeten hen de voordelen doen inzien van autodelen“.

Deze unieke samenwerking kadert in de campagne ‘Autodelen met je buren’. Om autodelen bekender en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen ongeacht inkomensniveau, afkomst of werksituatie lanceren Autodelen.net (Vlaams Netwerk Autodelen), Dégage vzw, de stad Gent en Thuis in de stad, het stedenbeleid van de Vlaamse overheid, samen deze campagne. Er worden lokale ambassadeurs aangesteld die het eerste aanspreekpunt vormen voor de buurt en mensen informeren over autodelen. Door samen te werken met verschillende organisaties probeert Autodelen.net het aanbod toegankelijk te maken voor een breed publiek.

En onze infovergadering in de moskee van het Rabot en de Brugse Poort is een mooie stap in de goede richting. Wees welkom op dinsdag 20 oktober om 20 uur. Inschrijven hoeft niet, gewoon komen!