Dégage starten in mijn regio

Heb je onze aanbodskaart gecheckt maar er is geen aanbod in je gemeente, stad of wijk? Of je hebt zelf een auto/fiets die je wil delen maar er zijn nog onvoldoende gebruikers in je regio? En je vindt Dégage tof? 🙂 Laat dan vrijblijvend je interesse na via onderstaand formulier. Dégage matcht interesse van eigenaars met gebruikers. Kans dat je dus niet de enige bent in je stad of gemeente die al bij ons heeft aangeklopt. Van zodra we kansen zien, contacteren we jullie voor een eventuele opstart.

Dégage start pas in een kleinere stad of gemeente als er lokaal initiatief is van een groepje van minstens één eigenaar met deelauto en enkele gebruikers. Lees alvast dit opstartdocument er eens op na voor bijkomende info. Engagement opgeven hoeft niet maar een opstart wordt vlugger werkelijkheid als we lokale ‘vrijwilligers’ hebben! Wij begeleiden jullie en komen graag een infosessie geven zodra de potentiële kandidaten aanwezig zijn. Intussen doorzwommen we al heel wat watertjes en zijn we een solide organisatie die haar know how en instrumenten wil delen.

Dégage is niet enkel interessant in steden. Dégage maakt autodelen ook toegankelijk voor dunbevolkte buurten. Het concept om bestaande auto’s efficiënter te gebruiken door ze te delen is breed toepasbaar. Dit vergt geen grote investeringen, wel enthousiasme van burgers die in hun wijk aan de slag willen. En dat kan overal: in steden maar ook in meer landelijk gebied. Dit maakt Dégage voor lokale overheden bijzonder interessant: weinig financiële investering doch hoog rendement.

En ondertussen kan je ons leren kennen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief . Ook raden we je sowieso aan om vrijblijvend al één van onze online infosessies te volgen, zelfs al word je nog niet direct lid. Zo ben je zeker van je interesse in ons systeem. Check zeker eerst al onze infosessies, misschien is er al eentje gepland in je buurt.

Erik, eigenaar van deelauto Brownie uit Halle: “Wij lenen met plezier onze auto uit. Heb ik zelf de auto nodig, dan kan ik ermee rijden; de vele andere keren kunnen anderen hem gewoon ontlenen. En zo wordt hij gebruikt waarvoor hij is gemaakt: rijden!”