Dégage! vergroent haar vloot

Dégage! vergroent haar vloot

In 2020 zal Gent, na Antwerpen en Brussel, een lage-emissie-zone hebben. Bewoners en bezoekers van de stad zullen dus steeds meer moeten inzetten op duurzame alternatieven om mobiel te blijven in de stad. Dégage heeft daarom haar gedeelde vloot flink uitgebreid met deelfietsen en elektrische en CNG-auto’s. Zo maakt Dégage het gemakkelijker om een oude vervuilende diesel te vervangen door een gedeeld voertuig. Minder auto’s in de stad, de overblijvende auto’s minder doen uitstoten, en toch iedereen mobiel houden tegen een betaalbare prijs. Dat is waar Dégage voor gaat.

Elektrische auto’s in deelsysteem = voordelig

Kiezen voor elektrische auto’s in een autodeelsysteem is zowel voor de eigenaars als ontleners extra voordelig. Elektrische auto’s zijn momenteel nog steeds duurder in aankoopprijs dan gewone auto’s met een verbrandingsmotor. Daarnaast zijn er ook nog niet veel tweedehands voertuigen van dat type op de markt. Door ze in een deelsysteem te stoppen kan de eigenaar de hogere aankoopkost terugverdienen. Zo wordt een wat duurder model toch betaalbaar. Tegelijk kan de ontlener gebruik maken van een duurzame (en duurdere) wagen, zonder zelf de aankoop te moeten maken.

Tesla in gedeelde autovloot

Het aanbod van elektrische wagens is voor ons heel belangrijk. Binnenkort heeft Dégage ook een Tesla in haar aanbod, met een actieradius van wel 500 km. Dat is uniek voor een elektrische auto en verlaagt de drempel om elektrisch te rijden enorm. Door verschillende elektrische voertuigen aan te bieden, geven we onze leden ook de kans om ervaring op te doen met elektrisch rijden en op lange termijn resoluut voor duurzame mobiliteit te kiezen.

25% duurzaam

Naast 7 elektrische wagens telt onze vloot momenteel ook 16 CNG/LPG-auto’s, 4 hybrides én 37 deelfietsen, waardoor onze vloot voor 25% duurzaam is. Het aandeel van fietsdelen is daarbij significant: hierdoor wordt opnieuw het aandeel van auto’s drastisch gereduceerd en geven we tegelijkertijd ontleners ook de kans om gebruik te maken van bak-, plooi- en elektrische fietsen aan een goedkope prijs.

Zo tonen we dat  duurzaamheid en betaalbaarheid dankzij gedeelde mobiliteit hand in hand kunnen gaan, als je het maar slim aanpakt.

 Onze Tesla ″Zero″

Onze Tesla ″Zero″